السر الاول
الارز ابو خلطةسر جماله
بعد تحمير الارزوبعد ان يصبحلونه ذهبيا وقبل اضافة المرقةقومى بوضع ملعقة سكر كبيرفى الاناء وقومى بتحميره حتىتصبح مثل الكراميل ثم اضيفى المرقة حتى تغلى ثم اضيفى الارز حتى ينضج ثم اضيفى المكسرات واللحم
السر التانى
عند عمل الفراخ البانيهاضيفىمع البيضالمروب شويه لبن هيدوكى نفس نتيجه الذبادىانا بعمل كده وأنكتسبيها شويه بعد التتبيل من 10 دقايق لربع ساعه فىالثلاجه او بره دى بتدىنتيجه هايله عشان القشره متفصلش منك
السر الثالث
عند عمل الزبادى اضيفى نقطةواحدة من عصير الليمون لكل لتر لبنهتحصلى على نتيجة ممتازة طبعامع اضافة 2ملعقة خميرة الزبادىوضعيها فى اكواب فى اناءبه ماء دافئ وتركيها حتى تربط
السر الرابع
سر نجاح الارز البريانى بالدجاجهو استخدام ارز بسمتى من نوع جيد واستخدام بهارات صحيحةمثل القرفة والكمون وتشويحهم جيدا بالزيتواهم شئ استخدام جنزبيل اخضريكسبها طعم رائع ويسهل الهضم
السر الخامس
للحصول على تتبيلة كفتة رائعةاضيفى الكبيبة الصينى بعد طحنها الى عجينة الكفتةمع ملعقة قرفةوقليل من اللبن
السر السادس
عند عمل المكرونة البشاميلنقوم بخلط نصف مقدار الب شميل على المكرونةكلها والنصف الثانىنخلط به بيضتين ونضربهم بالملعقة جيداوبعد فرد نصف المكرونة فى الصنيةووضع العصاج عليها نقوم بوضع باقى المكرونةعلى البا شميلوتقليبها جيدا ثم وضعها على العصاج ونسوى الوجه مع وضع ملعقة سمن وتدخل الفرن وشوفى احلى لون مكرونة واحلى طعم ودعيلى
السر السابع
عند طهى البامية يجب اننضع معها لحم مفروم لينضج معهاوقبل انزالها من على النارنقوم بعصر الليمون ونتركها تغلىدقيقة ثم نطفئ النار
السر الثامن
عند طهى الطيور واللحوم وعند تشويحهااضيفى الكارى للتشويحيعطى نكهة مميزة ويزيل رائحة الزفارةوايضا يضاف لكل انواع الاسماكسواء فى تتبيلة القلى او صنية الدمعة
السر التاسع
عند عمل البفتيك يجب نقعهفى عصير البصل لان ماء البصل يعمل على تفتييت الانسجةوتسويتها جيداونحصل على ماء البصل بعد بشره بالمبشرة نقوم بعصره باليدووضعه على البفتيك ولا تلقى الباقى بل ضعيه عليه ايضا مع التوابل والليمون والخل
السر العاشر
لاختبار نضج السمك المشوى فىالفرن او على الشواية قومىبادخال عود كبريت فى عين السمكةللداخل ونظرى هل هناك اثر لوجود دماءام لا فان عدم وجود دم دليلعلى نضج السمك سواء بورى او بلطىوخا صة السمك الكبير الحجم